Κοτόπουλο γιαουρτιού με λαχανάκια Βρυξελλών
Τι να μαγειρέψεις σήμερα; Κοτόπουλο Γιαουρτιού με Λαχανάκια Βρυξελλών!
Απλό, ελαφρύ, υγιεινό και ακόμα και αν δεν σου αρέσει το γιαούρτι, μην ανησυχείς, δεν θα το καταλάβεις.
Θα χρειαστείς (για 4 μερίδες):
Απλό, ελαφρύ, υγιεινό και ακόμα και αν δεν σου αρέσει το γιαούρτι, μην ανησυχείς, δεν θα το καταλάβεις.
Θα χρειαστείς (για 4 μερίδες):
- Κοτόπουλο (ό,τι κομμάτια προτιμάς)
- 2 - 3 μεγάλα κρεμμύδια χοντροκομμένα
- 1/2 περίπου πακέτο κατεψυγμένα λαχανάκια Βρυξελλών
- 1 γιαούρτι στραγγιστό 2% + 1 ακόμα για το σερβίρισμα
- 2 - 3 κ.σ. Ελαιόλαδο
- Χυμό από 1/2 λεμόνι
- 2 κ.σ. μέλι
- Αλάτι, πιπέρι και λίγη πάπρικα
- Λίγα κάσιους προαιρετικά για το σερβίρισμα
- Αναμειγνύεις σε ένα σκεύος όλα τα υλικά εκτός από τα λαχανάκια και τα αφήνεις στο ψυγείο να μαριναριστούν για 1 - 4 ώρες.
- Τα μεταφέρεις σε ενα πυρίμαχο σκεύος, προσθέτεις τα λαχανάκια και τα ψήνεις στο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά (ανάλογα τα κομμάτια), ανακατεύοντας μια με δυο φορές κατά τη διάρκεια.
- Ίσως χρειαστεί να σκεπάσεις το σκεύος με ένα αλουμινόχαρτο, κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
- Στο σερβίρισμα πρόσθεσε λίγα κάσιους και για ντιπ συνόδευσε με γιαούρτι και πάπρικα.