Μάφινς ομελέτας
Τα μάφινς ομελέτας είναι απίθανα ως πρωινό, σνακ ή ακόμα και ως βραδινό συνοδευόμενα από μια πολύχρωμη, θρεπτική σαλάτα!
Αν αφήσεις τη φαντασία σου μπορείς να κάνεις ότι προσθήκες θέλεις και να το απογειώσεις.
Θα χρειαστείς (για 6 μερίδες):
Εκτέλεση:
Αν αφήσεις τη φαντασία σου μπορείς να κάνεις ότι προσθήκες θέλεις και να το απογειώσεις.
Θα χρειαστείς (για 6 μερίδες):
- 4 αυγά
- 6 φέτες γαλοπούλα (αν θες να βάλεις σε όλα)
- 6 κ.γ. κεφαλογραβιέρα ή ό,τι άλλο τριμμένο τυρί θες
- 1 σφηνάκι γάλα
- Αλάτι & πιπέρι
- Ό,τι άλλο μπαχαρικό σου αρέσει πχ. πάπρικα, κουρκουμά, τσίλι, κάρυ κ.α.
Εκτέλεση:
- Τοποθετείς σε φόρμες για κεκάκια από μια φέτα γαλοπούλα & από πάνω 1 κ.γ. τυρί τριμμένο.
- Σε ένα μπολ χτυπάς πρώτα τα ασπράδια των αυγων μέχρι να "αφρατέψουν" & έπειτα προσθέτεις όλα τα υλικά, τους κρόκους και τα ανακατεύεις (μπορείς αν θες να προσθέσεις και εδώ λίγο τριμμένο τυρί).
- Μοιράζεις το μείγμα της ομελέτας στα φορμάκια και ψήνεις στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά, ανάλογα το φούρνο σου.
- Μπορείς να τα διατηρήσεις στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 μέρες