Σούπα με κολοκύθα, καρύδα & μανιτάρια
Μία πολύ γρήγορη και εύκολη σούπα για να σε ζεστάνει και να σε γεμίσει ενέργεια. Γεμάτη από θρεπτικά συστατικά και απίθανα αρώματα.
Τα βασικά συστατικά που χρησιμοποίησα προϋπήρχαν στο ψυγείο από το χθεσινό μαγείρεμα, αλλά καλό είναι να υπάρχουν πάντα, διότι μπορείς να φτιάξεις εξαιρετικά πράγματα.
Σημείωσε τη συνταγή και φτιάξε την ASAP!
Θα χρειαστείς (για 4 μερίδες):
Εκτέλεση:
Καλή όρεξη!
Τα βασικά συστατικά που χρησιμοποίησα προϋπήρχαν στο ψυγείο από το χθεσινό μαγείρεμα, αλλά καλό είναι να υπάρχουν πάντα, διότι μπορείς να φτιάξεις εξαιρετικά πράγματα.
Σημείωσε τη συνταγή και φτιάξε την ASAP!
Θα χρειαστείς (για 4 μερίδες):
- 700 ml σπιτικό ζωμό από κόκκαλα (ή οποιονδήποτε άλλο ζωμό έχεις στο ψυγείο σου)
- 400 γρ μαγειρεμένη κολοκύθα (εγώ χρησιμοποίησα κολοκύθα στον ατμό που την αγοράζω από το super market, θα τη βρεις στα ψυγεία με τα λαχανικά)
- 1/2 κουτί γάλα καρύδας (το πηχτό που είναι συσκευασμένο σε κονσέρβα)
- 4 - 5 κ.σ. αποξηραμένα μανιτάρια Portobello
- 1 χούφτα άνηθο (χοντροκομμένο κατά προτίμηση)
- 1 κ.γ. τζίντζερ σκόνη
- 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1/2 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
- Αλάτι και επιπλέον πιπέρι κατά βούληση
- Ξύσμα από λεμόνι για το σερβίρισμα (μην το παραλείψεις, κάνει τεράστια διαφορά)
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπλέντερ χτύπα την κολοκύθα με το ζωμό (μπορείς να προσθέσεις ζωμό αργότερα αν την θέλεις πιο αραιή).
- Μετέφερε σε μία κατσαρόλα και πρόσθεσε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Ανακάτεψε καλά και άφησέ την να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά.
- Σέρβιρε με το ξύσμα λεμονιού και λίγο επιπλέον άνηθο.
- Τόσο εύκολο!
Καλή όρεξη!